O nas

Restauracja IggyPizza

Zapewne zniecie to uczucie, kiedy życie nie zawsze układa się tak, jak chcemy? Całe szczęście - zawsze jest pizza!

Wszystko zaczęło się podczas moich wakacji w Neapolu, to stamtąd przywiozłem swoją skłonność do pizzy. Jedząc drugą porcję ich flagowego dania, już zamawiałem trzecią. Po powrocie do Polski wiedziałem, że chcę stworzyć miejsce, które odda klimat Włoch. Neapol to przede wszystkim doskonała kuchnia, barwna kultura i piękne krajobrazy. Ludzie w tamtym regionie żyją bez pośpiechu, ważny jest dla nich czas na wspólny posiłek z rodziną.
W naszej restauracji każdy znajdzie chwilę spokoju przy smacznym posiłku. Warto oddać się pysznej chwili. Każde marzenie zaczyna się od pierwszej myśli. Neapol obudził we mnie cel stworzenia własnej restauracji. Na początku mojej drogi nie było łatwo, lecz podstawą sukcesu jest pasja. To ona właśnie sprawiła, że dążenie do tego marzenia było czystą przyjemnością i wspaniałą zabawą.
Zbudowałem własny piec opalany drewnem. Nie miałem jeszcze odpowiedniego lokum, więc trenowałem swoją naukę na działce. Z każdym dniem utwierdzałem się w przekonaniu, że to jest właśnie to, co chce robić.
Nasza pizza neapolitańska to więcej niż tylko zwykła pizza. Ręcznie wyrabiane ciasto to nasz znak rozpoznawalny. Ciasto wyrasta 48 godzin, do którego dodawane są śladowe ilości drożdży. Sam wypiek trwa 60-90 sekund w 450 C. Pizza z grubymi brzegami, które są doskonale przypieczone to sekret naszego sukcesu. Unikalny smak, bogactwo składników prosto z Włoch oraz zadowolenie klientów to najważniejsze elementy naszej restauracji.